Arbeidsrecht: is bewering dat directeur liegt reden voor ontslag?

Arbeidsrecht: is bewering dat directeur liegt reden voor ontslag?

Casus: een medewerkster is sinds 21 jaar in dienst van een bedrijf. Zij en haar collega´s leven in onmin met de huidige directeur. In een privégesprek beweert de medewerkster dat de directeur zou liegen. E.e.a. komt de directie ter ore en men spreekt ontslag op staande voet uit.

De zaak komt voor de rechter en in hoger beroep oordeelt het Landesarbeitsgericht dat ontslag gerechtvaardigd is. Een meerdere van een leugen betichten is een grove belediging en derhalve reden voor ontslag.

Gezien het feit dat de medewerkster al 21 dienstjaren had leek een ontslag op staande voet de rechters een te zware maatregel. Zij kenden ontslag onder in achtneming van de wettelijke opzegtermijn toe.

Meer weten over arbeidsrecht in Duitsland? Neemt u dan op contact op met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijders. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.