Een taboe is gebroken (nieuwe kansen voor Duitsland)

Een taboe is gebroken (nieuwe kansen voor Duitsland)

1250 miljard euro
Wofür?

vroeg het toonaangevende weekblad Der Spiegel in zijn uitgave van 05-04-2004 en brak een taboe. Tot nu toe was het wegkijken inzake Oost-Duitsland een collectief verschijnsel. Ging het om de Duitse eenwording of de opbouw in Oost-Duitsland, bestonden er geen partijen meer…alleen nog dromers. Tussen de realiteit en de politieke klasse bestond een muur van zwijgen, waar niets doorheen kwam. Dit is nu verleden tijd. Op 14 pagina´s legt “Der Spiegel” niet één vinger maar een hele vuist in een zwerende wond en schetst hij de fouten uit het verleden. De analyse is keihard en zonder taboes. De gevolgen zijn nu al merkbaar, want de discussie omtrent Aufbau Ost is opengebroken. Wellicht het begin van een positieve toekomst voor heel Duitsland…
Titelbeeld: Klik hier