Alcopops (breezers) worden aangepakt

Alcopops (breezers) worden aangepakt

Zoete alcohol houdende dranken (breezers) komen bij jeugdige consumenten steeds meer in de mode. De zoete smaak bedekt echter de alcoholische inhoud. Alcopops (mixdrankjes) worden derhalve als opstap voor een verslaving gezien.

Om verkoop aan minderjarigen tegen te gaan, moet elke fles in de toekomst een stikker hebben waaruit duidelijk blijkt dat de drank uitsluitend aan personen boven de 18 jaar mag worden verkocht (alsof de verkopers dit niet weten).

Effectiever zal wel het feit zijn dat per fles van 275 ml een belasting ter hoogte van ca. 84 cent zal worden geheven. Dit moet de drankjes minder aantrekkelijk maken (hetgeen enigszins voor de hand ligt). (NB: de wet wordt nog in de Vermittlungsausschuß behandeld, maar heeft de toestemming niet nodig).