Het registreren van een merk in Duitsland (aflevering X)

Het registreren van een merk in Duitsland (aflevering X)

In de vorige aflevering zijn wij ingegaan op de inschrijving van een collectief merk. Deze editie behandelt de (buitenlandse) prioriteit.

Over het algemeen is het moment van ontvangst van de Anmeldeunterlagen bij het Deutsche Patent- und Markenamt bepalend voor de Zeitrang van een merk. Onder bepaalde omstandigheden kan echter ook een eerder tijdstip in aanmerking komen.

Is namelijk het merk reeds in het buitenland aangemeld of geregistreerd en bestaan hieromtrent met het desbetreffende land volkenrechtelijke afspraken, dan bestaat binnen zes maanden de mogelijkheid de Zeitrang van de aanmelding in het buitenland ook voor de aanmelding in Duitsland op te eisen.

De Nederlandse aanmelding moet hiervoor echter voor honderd procent met de latere aanmelding in Duitsland overeenstemmen.

Meer weten over het Duitse merkenrecht? Neemt u dan contact op met de heer H. Kloenne. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.