Europees Hof volgt onze argumentatie inzake “Rode diesel”

Europees Hof volgt onze argumentatie inzake “Rode diesel”

Zoals u weet, hebben wij in samenwerking met de Nederlandse brancheorganisatie Cumela een procedure gevoerd over het gebruik van rode diesel in Duitsland door Nederlandse loonbedrijven. In Nederland mogen namelijk loonbedrijven en boeren rode diesel gebruiken als brandstof.

Duitsland kent ook laagbelaste diesel voor landbouwdoeleinden, maar deze diesel is blank gekleurd en Duitsland verbood tot nu toe de aanwezigheid van rode diesel in landbouwvoertuigen. Had je wel rode diesel in de tank, dreigde een fikse boete. Het Europese hof oordeelde dat dit zo niet langer kan. Voor Nederlandse loonbedrijven die per dag meerdere malen de grens overrijden een hele opluchting.

Let op: de uitspraak heeft betrekking op landbouw- c.q. loonbedrijven. Het is derhalve nog steeds verboden om rode diesel voor het aandrijven van motoren in andere branches te gebruiken.