Belastingprivilege P.C. Hooft-tractoren in Duitsland afgeschaft

Belastingprivilege “P.C. Hooft-tractoren” in Duitsland afgeschaft

Nijmegen en Laren discussiëren. In Duitsland wordt gehandeld. De Duitse Minister van Milieuzaken, de heer Trittin, heeft een verordening ondertekend waardoor het belastingprivilege voor zware terreinwagens wordt afgeschaft. Tot nu toe gold voor deze voertuigen een voordeel bij de Kfz-Steuer. Vanaf 01-05-2005 moeten de achterbank en de veiligheidsriemen irreversibel worden verwijderd als men een bedrijfsmatig gebruik wil aantonen en zodoende het belastingvoordeel wil behouden.

Of de maatregel volstaat om deze wagens uit de steden te verbannen, valt te betwijfelen, maar het is een begin. (Is het u ook al opgevallen dat deze voertuigen op smalle wegen angstvallig op het asfalt blijven rijden en de gebruiker van een normale auto het liefste dwingen de berm in te rijden, omdat de bestuurders van terreinwagens blijkbaar bang zijn dat hun speciaal hiervoor bestemde auto in contact komt met de “vuile” grond?)

Meer weten over Duits belastingrecht en/of accijnzen? Neemt u dan contact op met de heer Alexander Crämer van ons kantoor. Ons telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.