Incasso van vorderingen in Duitsland

Incasso van vorderingen in Duitsland

Betaalt hij of betaalt hij niet…, is de vraag die menigeen bezighoudt. Het antwoord kent u pas als het rekeningbedrag is bijgeboekt.

Menig Nederlandse ondernemer heeft de neiging om passief te wachten of de Duitse klant zijn verplichtingen nakomt. Er wordt een vriendelijke herinnering geschreven en uiteindelijk een aanmaning of twee of drie of vier.

In het achterhoofd speelt de gedachte dat de debiteur het niet op een beslaglegging aan zal laten komen. Een gedachte, die alleen in het Nederlandse hoofd bestaat. De Duitse debiteur zou er niet op komen. Waarom? Simpelweg omdat wij in Duitsland deze snelle methode van druk uitoefenen niet kennen. Daarom is de debiteur er logischerwijs ook niet bang voor.

In Duitsland moeten wij voor alles en nog wat een gerechtelijke titel hebben. De debiteur weet dat en wacht maar op uw volgende stappen. Hij wordt over het algemeen pas zenuwachtig als de zaak de grens over komt en hij door een Duitse advocaat wordt benadert. Dan weet hij: als ik nu niet reageer zal een gerechtelijk bevel tot betaling het gevolg zijn.

Reden genoeg om de vordering zo snel mogelijk over deze grens te krijgen en de debiteur zo te benaderen als dat deze het uit zijn Duitse optiek kent.

Meer weten over incasso van vorderingen in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer P.D. Liewes van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.