Arbeidsrecht: negeren directeur reden voor ontslag?

Arbeidsrecht: negeren directeur reden voor ontslag?

Duitsers zijn “formeel” is een van de vooroordelen die men over ons heeft (zie ook wereldkaart der vooroordelen). Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Wat gebeurt er echter, als je als werknemer buiten het bedrijf meerdere keren de groet van je baas niet beantwoordt, terwijl er derden aanwezig zijn? Is dit een geldige reden voor ontslag?

Neen, oordeelde het Landesarbeitsgericht Duesseldorf in het geval van een werknemer die al tien jaar bij het bedrijf werkzaam was. De gedraging van de werknemer kon volgens de rechters niet worden beschouwd als een grove belediging van de directeur, die een ontslag wel zou rechtvaardigen.

Meer weten over arbeidsrecht in Duitsland? Neemt u dan contact met mevrouw G. Surmann of mevrouw A. Romijnders. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.