De wereldkaart van vooroordelen

De wereldkaart van vooroordelen

Duitsers zijn puenktlich, Engelse zijn fair, Turken gastvrij etc. Wat men over mensen van een andere nationaliteit denkt, is soms verhelderend, vaker echter eerder lachwekkend. Via de zoekmachine “Google” is de wereldkaart van vooroordelen tot stand gekomen. Om vooroordelen in kaart te brengen neem je b.v. de frase: “germans are known for *” Het sterretje is een “joker” die voor elk rechtstreeks volgend woord kan staan.

Wat denken Duitsers echter over Nederlanders? Ga naar Google en toets in: “Hollaender sind *” en je vindt o.a. de volgende stelling:

Holländer sind Menschen, die andere Menschen vergleichsweise wenig nach ihrem Äusseren beurteilen, nichtsdestotrotz Schönheit von Menschen, Gegenständen, Natur in besonderem Maße wertschätzen, allgemein sehr begeisterungsfähig sind, lieber fröhlich als kritisch sind und extrem erfreuliche Sexpartner.

Klik hier voor de wereldkaart van vooroordelen.

Meer weten over cultuurverschillen tussen Duitsers en Nederlanders? Volg de cursus “Zakelijke Nederlands – Duitse cultuurverschillen” bij de Nederlands – Duitse Businessacademie. Voor meer informatie: http://www.businessacademie.de/