Zonder prekwalificatie mist bouwend Nederland de kans van de eeuw

Zonder prekwalificatie mist bouwend Nederland de kans van de eeuw

Rond 700 miljard euro zal de Duitse overheid tot 2020 moeten investeren om openbare wegen en gebouwen maar ook de openbare infrastructuur te saneren en op peil te houden, meldt het Duitse Institut fuer Urbanistik. Om een stukje van deze geweldige taart te kunnen vergaren moet een bedrijf echter vanaf oktober 2008 geprekwalificeerd zijn, als het om opdrachten van de Bund gaat.

Nadat wij in de vorige nieuwsbrief melding van deze nieuwe eis hebben gemaakt, zijn wij gaan zoeken in de registers naar Nederlandse bedrijven die zich reeds hebben laten registreren bij een van de keuringsinstanties. Het resultaat was nul!      

Meer weten over openbare opdrachten in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer U. Croonenbrock. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.