Afscheid van Nice

Afscheid van Nice

Zonder haar had u het de afgelopen jaren moeten doen met de talloze spelfouten die ik als Duitser maak en regelmatig heeft zij de scherpe kantjes uit mijn teksten gehaald, als mijn neiging tot chargeren weer eens te ver met mij doordraafde.

Nice was er altijd. Zij was eerder op kantoor en ging bijna altijd later weg dan ik, ondanks menig poging die ik heb gedaan om haar eens op tijd naar huis te sturen. Nice woont namelijk in Duesseldorf, op 100 km afstand van Kleef.

“Peter, ik weet dat dit niet mijn bedrijf is, maar ik voel het wel zo” is een van de uitspraken die haar houding kenmerken.

Nice heeft, voor zij mijn assistente werd, binnen onze organisatie verschillende functies gehad. Gezien haar relatie met de bloemenwereld behoorde daartoe ook de samenwerking met onze “Chef Leuke Dingen”, die ervoor zorg draagt dat ons kantoor wekelijks van verse bloemen wordt voorzien. Uit die tijd dateert haar bijnaam “bloemenmeisje”.

Als lofzang voor alle bloemenmeisjes van deze wereld, maar vooral voor Nice heb ik hier voor u de mooiste bloemenmeisjes-scène uit de filmwereld: “flower girl” klik hier

Waarom zo´n melancholieke tekst, vraagt u zich af, over een paar maanden is zij toch weer aan het werk. Dat zou in Nederland kunnen, ….. maar niet in Duitsland!