“Buy German” zal Duitse GmbH noodzakelijk maken

“Buy American. The job you save may be your own” lees je op Amerikaanse bumperstickers en het is maar een kwestie van tijd dat je een vergelijkbare kreet ook in Duitsland en andere Europese landen zult gaan horen.

 

Een voorproefje kan men nu al nemen als men kijkt hoe Europa naar oplossingen voor de huidige crisis zoekt. Ieder land lanceert een eigen plan gericht op het stimuleren van investeringen in de eigen economie. Van een gezamenlijke aanpak is geen sprake.

 

Dat kan lastig worden voor bedrijven die naar Duitsland willen exporteren. Het is dan ook zaak om op deze ontwikkeling te anticiperen alvorens men door opkomend protectionisme hiertoe wordt gedwongen.

 

Het oprichten van een Duitse entiteit kan hiervoor de oplossing zijn omdat je als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven optreedt. Ook zou men op deze manier van de Duitse stimuleringsmaatregelen kunnen profiteren want een GmbH is een “Duitse” rechtspersoon onafhankelijk wie de aandeelhouders zijn.

 

Meer weten over het oprichten van een bedrijf in Duitsland? Bezoek onze Duitsland – Borrel over dit onderwerp op 17.12.2008 of neem contact op met Freddy Heinzel of Nicki Welchering van ons kantoor.