Succesvol zakendoen met Duits Vastgoed…doe je met je buurman

Het zijn barre tijden voor de zaterdagamateurs in de vastgoedwereld. De spelopbouw uit het verleden, het voor 100 % financieren op toekomstig rendement, werkt niet meer omdat de banken nu van de investeerders de inbreng van eigen vermogen eisen.

 

Plotseling moeten de royale toezeggingen (ik doe wel voor een miljoentje mee) die menigeen tijdens de borrel op de golf heeft gedaan, worden waargemaakt. Gevolg: menig “vastgoedvriendschap” komt nu onder druk te staan omdat de uitspraak “ik zou wel willen als ik zou kunnen” bij de overige leden van de beleggingsclub niet in goede aarde valt.

 

Deze situatie biedt volop kansen voor de professionele belegger die niet eens in Duitsland hoeft te zoeken, maar gewoon zijn oor op de golf te luister kan leggen. Er zullen ongetwijfeld pareltjes te koop zijn omdat het een of meerdere leden van vastgoedclubs “even niet past”.

 

Meer weten over de aan- en verkoop van Duits Vastgoed? Neem contact op met Freddy Heinzel of Alexander Crämer van ons kantoor.