Kassen(bouw) in Duitsland

Nederland kent een rijke traditie in de kassenbouw en zo is het niet verwonderlijk dat de Nederlandse warenhuizen ook in Duitsland erg gewild zijn. Bij het calculeren en aannemen van een opdracht moet u zich wel bewust zijn van het feit dat het project onder de Duitse wetgeving omtrent (bouw)projecten valt. Ook hier geldt dus dat de inschrijving in het ambachtsregister voor de diverse werkzaamheden (ook voor uw onderaannemers) noodzakelijk is. Ook gelden de formele en materiële bepalingen van het Arbeitnehmer – Entsendegesetz en de fiscale 15%-voorheffingsregeling.

Meer weten over het uitvoeren van (kassenbouw)projecten? Neem contact op met dhr Nicki Welchering. Voor bouwrechtvraagstukken neem contact op met dhr. Udo Croonenbrock.

Een samenvatting van de Duitse eisen voor het uitvoeren van projecten vindt u hier.