Kansen op de Duitse Vastgoedmarkt (samenvatting lezing Duitsland-Borrel)

Voor degenen die niet bij onze vastgoed borrel aanwezig konden zijn volgt hier een gecomprimeerde samenvatting van de lezing van onze gastspreker:

Experts gaan ervan uit dat er in Duitsland 2010 voor het eerst sinds twee jaar weer méér vastgoed verkocht gaat worden. “Het gros hiervan zal ten deel vallen aan winkelpanden en woningen”, vertelde Eckhard Brockhoff, Geschäftsführender Gesellschafter van het vooraanstaande Duitse makelaarskantoor Brockhoff & Partner Immobilien GmbH te Essen, tijdens onze laatste “Duitsland-Borrel” , die door meer dan 100 Nederlandse vastgoedinvesteerders en makelaars werd bezocht.

“De aantrekkende markt heeft vooral te maken met het feit dat steeds meer mensen uit vrees voor toenemende inflatie en door actuele beleggingsverliezen liever in vastgoed investeren dan bijvoorbeeld in lijfrentes”, aldus Brockhoff. “Wat het bedrijfsonroerendgoed betreft, doen bureauruimte en logistiek het momenteel “niet optimaal”, maar in het detailhandelsegment is actueel de vraag groter dan het aanbod.”

Uw aanspreekpartner op het gebied van vastgoedrecht : Freddy Heinzel, Alexander Crämer