Webwinkel in Duitsland: De meest gebruikelijke manier van betalen

De omzet van de Duitse webwinkels zal dit jaar naar schatting 23,7 miljard euro bedragen. Helaas is het aandeel van Nederlandse webwinkels in dit miljardenspel te verwaarlozen omdat Duitsers liever bij een Duitse webwinkel kopen dan bij een buitenlandse (zie ook onze nieuwsbrief van mei 2010). De oplossing is simpel: u moet gewoon een Duitse webshop met een Duits bedrijfsadres hebben, om als volwaardige partner in de Duitse markt te kunnen opereren.

Voor het genereren van cashflow zijn de volgende feiten belangrijk:

De meeste transacties vinden plaats op basis van vooruitbetaling (Vorkasse), gevolgd door bancaire incasso en levering onder rembours. Deze betalingsvormen zijn goed voor tweederde van alle transacties. De resterende leveringen geschieden zowel op basis van facturen (hoog incassorisico) en in toenemende mate ook via Paypal en andere betalingsdiensten.

Voor de juridische en fiscale implicaties kunt u contact opnemen met Alexander Crämer.