Nederlandse vinding dient als zinbeeld voor belastingverhoging

Hoe leg je de wenselijkheid van een belastingverhoging voor rijken zonder woorden uit? Simpel, je appelleert aan het “gesunde Volksempfinden” door middel van een foto die de decadentie van de bevolkingsgroep tentoonspreidt, die volgens sommigen de kredietcrisis eerst heeft veroorzaakt en daarna van het beursherstel het sterkst heeft geprofiteerd.

Ter discussie staan o.a. de verhoging van de Spitzensteuersatz van 42% die geldt bij een inkomen vanaf 53.000 euro! Dit is natuurlijk niet eerlijk, maar levert de staatskas veel op. Een ander model is de verhoging van de Reichensteuer, 45% vanaf 250.000 euro. Dit is weliswaar eerlijker, maar levert te weinig op. Geruststellend is trouwens dat de genoemde inkomensgrenzen met 100 % worden verhoogd als u getrouwd bent.

Hoe het ook moge zijn, het bestaan van de Millionaire Fair, die het zinbeeld van decadentie is, hebben wij te danken aan een Nederlander, Yves Gijrath.

Meer weten over belastingen in Duitsland? Bestel onze Whitepaper Belastingtarieven in Duitsland en/of neem contact op met onze belastingadviseurs: Anton Ingenerf StB/WP, Sabine van Wickeren-Lenk StB, Christian Theissen RA, Fachanwalt für Steuerrecht,StB.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/steuerdebatte-koalition-will-reiche-staerker-belasten-a-703099.html