Mededinging: “Frische Brötchen” voor de rechter

Wat zijn de kenmerken van “frische Brötchen“? Deze vraag moet de Duitse rechter beantwoorden in het kader van een procedure die de Duitse bakkers tegen Aldi Süd hebben opgestart. De bakkers verwijten Aldi de consumenten te misleiden door te beweren verse broodjes in een soort bakautomaat te bakken.

Deze automaten, die Aldi in rond 1800 filialen wil plaatsen, produceren binnen ca. drie minuten een broodje. En dat zou volgens de bakkers onmogelijk in het kader van een bakproces kunnen geschieden. Bakken betekent volgens de bakkers dat het “bij een kerntemperatuur van rond 70 graden tot een verkleving van eiwitten komt”, en dat zou technisch gezien binnen drie minuten onmogelijk zijn, zelfs als men voorgefabriceerde deeg zou opbakken.

Meer weten over mededingingsrecht en intellectueel eigendom in Duitsland? Neem contact op met Heinz Klönne.