Duitse vestiging kan ca. 30% meer klanten opleveren

Veel Duitse bedrijven schromen grensoverschrijdend zaken te doen. 29% van de door de Duitse overkoepelende Kamer van Koophandel ondervraagde mkb-ondernemers noemen rechtsonzekerheid als hoofdargument om niet grensoverschrijdend zaken te doen. Ook speelt de angst om wellicht in een ander land voor de rechter te worden gesleept een grote rol.

Het onderzoek bevestigt onze stelling dat je als Nederlandse ondernemer alle drempels uit de weg moet ruimen die een Duitse afnemer ervan zouden kunnen weerhouden met u zaken te doen. De meest simpele oplossing is het oprichten van een Duitse GmbH die als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven aldaar zaken doet. Geen vraagtekens bij de afnemer omtrent het toepasselijke recht of de bevoegde rechter. Geen vraagtekens omtrent de taal als je contact wilt opnemen. Geen vraagtekens omtrent service , garantieperiodes etc.

Meer weten over de oprichting van een Duitse GmbH of vestiging? Neem contact op met Freddy Heinzel of Nicki Welchering.

Voor belastingtechnische vraagstukken kunt u contact opnemen met Anton Ingenerf, Sabine van Wickeren of Christian Theissen.

Voor arbeidsrechtvraagstukken: Gisela Surmann, Anja Romijnders, Torsten Viebahn
Algemene Voorwaarden: Udo Croonenbrock