Overdrachtsbelasting in Nordrhein-Westfalen van 3,5 naar 5 %

Terwijl in Nederland de heffing bij aankoop van vastgoed een jaar lang van 6 naar 2 percent wordt verlaagd, om de woningmarkt een duw in de rug te geven, schroeft Nordrhein-Westfalen de overdrachtsbelasting van 3,5 naar 5 percent. De hoogte van de “Grunderwerbssteuer” wordt in Duitsland sinds 2006 door de deelstaten zelf bepaald, en na Hamburg, Berlin, Sachsen-Anhalt, Brandenburg, Bremen, Niedersachsen en Saarland heeft nu ook het parlement van Nordrhein-Westfalen zojuist besloten, om het belastingtarief op alle koopoverdrachten met ingang van 1 oktober 2011 te verhogen. Een half jaar later volgt Rheinland-Pfalz dat op 1 maart 2012 de Grunderwerbssteuer naar 5 % tilt. Wie dus voornemens is om in Duitsland te investeren kan door een snelle beslissing in ieder geval nog even anderhalf procent van de aankoopsom verdienen.

Heeft u vragen omtrent de aankoop van vastgoed en de Grunderwerbssteuer, neem dan contact op met Freddy Heinzel of Alexander Crämer .