Waarom een Nederlandse webwinkel in Duitsland kansloos is

De omvang van grensoverschrijdende e-commerce-activiteiten is te verwaarlozen, laat de EU weten. Dit is logisch, als u leest wat de Duitse eCommerce-Verbindungsstelle (gefinancierd door de Duitse overheid) aan gouden tips geeft omtrent het kopen bij buitenlandse aanbieders.

TIP 9: Als u bij een koop op afstand (via telefoon of internet) gebruik heeft gemaakt van uw herroepingsrecht, mogen de kosten van de oorspronkelijke (heen-)verzending van het product niet in rekening worden gebracht. Volgens een Europese richtlijn moeten alle kosten die de consument heeft betaald na herroeping door de webwinkelier worden teruggestort.

TIP 10: Mocht u bij een geschil geen overeenstemming bereiken met de handelaar, kunt u zich met alle belangrijke documenten (kopieën van koopcontracten, ontvangen en verstuurde e-mails) wenden tot het Europäische Verbraucherzentrum Deutschland. Met ondersteuning van collega’s uit het land, waarin de handelaar zijn zetel heeft, doen de juristen van deze organisatie hun uiterste best om een onderhands akkoord met de handelaar te bereiken – en wel kosteloos.

Eerdere editie
• TIP 1 & 2: Zie JND 9-2010
• TIP 3 & 4: Zie JND 5-2011
• TIP 5 & 6: Zie JND 6-2011
• TIP 7 & 8: Zie JND 7-2011
 
www.eCommerce-Verbindungsstelle.de

Meer weten over webwinkels in Duitsland? Neem contact op met Udo Croonenbrock en Petra Gorny.