Paris Hilton in spiegelbeeld (de Duitse variant op een jailhouse soap)

Paris Hilton in spiegelbeeld (de Duitse variant op een jailhouse soap)

De een wil er per se uit en de ander er per se in. Beide situaties zijn voor betrokkenen niet altijd even gemakkelijk. Terwijl Paris naar haar ‘mom’ roept om uit de gevangenis te komen, probeerde een Duitser die veroordeeld was tot een gevangenisstraf nu juist de gevangenis in te komen. Bij de poort bleek echter dat hij zijn legitimatiebewijs was vergeten. Het Duitse gevangenispersoneel reageerde consequent volgens het motto “da kann ja jeder kommen” en stuurde de man weg.

De weggestuurde man ging naar de politie en vroeg om hulp. De agenten vonden het dossier van de man en wisten de ambtenaren van de gevangenis er vervolgens van te overtuigen dat de 26 jaar oude man “einen berechtigten Anspruch auf eine Zelle hat“.

Positief is het feit dat uit dit verhaal blijkt dat Duitse gevangenisbewaarders multifunctioneel zijn opgeleid. Zij zijn in staat zowel het vluchten van binnen naar buiten als ook het indringen van buiten naar binnen tegen te houden.

Meer weten over (economische)delicten, vooral Insolvenzverschleppung? Neemt u dan contact op met de heer L. Wemmers van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.