Aankoop onroerend goed in Duitsland (wat zijn de goede en de slechte regio´s)

Aankoop onroerend goed in Duitsland (wat zijn de goede en de slechte regio´s)

Voor menig Nederlander is Duitsland gewoon Duitsland. Beleggingsbeslissingen worden genomen op basis van het object en de te realiseren huuropbrengst (in de toekomst). De regio waarin het object gelegen is, speelt in de overwegingen amper een rol.

Als je als Nederlander gewend bent in Nederland zaken te doen, is deze houding wellicht te begrijpen. Je hebt als Nederlander immers een beeld van hetgeen in Nederland speelt. Je bent er opgegroeid en je hebt de sociaal-culturele achtergrondinformatie waarop je beslissingen kunt baseren. Je weet gewoon dat de plaats Sexbierum (Fries: Seisbierrum) niets te maken heeft met promiscuïteit, maar refereert naar de heilige Sixtus (eerder heette de plaats Sixtabarra en Sixtusburen). Voor Duitsland ontbreekt deze achtergrondinformatie.

Enig licht in het Duitse duister brengt een analyse van het Duitse Handelsblatt in samenwerking met Prognos Instituut. Zij hebben de Duitse regio´s geanalyseerd op basis van sterkte/zwakte, groei en dynamiek. Via een aantal kaarten kunt u gemakkelijk zien of uw investering in een regio met potentie ligt.

Voor de overzichtskaarten klik hier

Meer weten over beleggen in vastgoed in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer F. Heinzel en de heer Craemer van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.