Ontslag – quiz (win een prijs met het goede antwoord)

Ontslag – quiz (win een prijs met het goede antwoord)

Casus: Tijdens een woordenwisseling tussen werknemer en directeur spreekt de directeur het ontslag uit (zegt de werknemer). De directeur echter beweert dat de medewerker zelf op staande voet ontslag heeft genomen. Vast staat dat de werknemer na de woordenwisseling het bedrijf heeft verlaten en niet meer is teruggekeerd.

De werknemer vecht het ontslag bij de rechter aan (zoals u weet moet de werknemer in Duitsland actie ondernemen als hij het met een ontslag niet eens is).

Welk vonnis heeft de rechter gewezen? Mail ons uw (gemotiveerde) suggesties en maak kans op een prijs (voor mannen is dit een van onze befaamde stropdassen voor vrouwen het boek “100 dingen waar je ook geen man voor nodig hebt”).

Hint: Een aanknopingspunt zou het archief van de Juridische Nieuwsbrief Duitsland kunnen zijn, maar simpel is het niet. De zaak ligt nogal principieel en zowel de arbeidsrechter alsook het Landesarbeitsgericht en het Bundesarbeitsgericht hebben zich over deze kwestie moeten buigen.

Heeft u inmiddels vragen over het Duitse arbeidsrecht? Neemt u dan contact op met mevrouw G. Surmann. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0 (vragen m.b.t. de quizvraag zullen slechts worden beantwoord na betaling van een voorschot van 200 euro dat wij dan voor een goed doel ter beschikking zullen stellen).