100 wijnen die je voor je dood moet hebben gedronken

100 wijnen die je voor je dood moet hebben gedronken

Het schrijven van een “leesbare” nieuwsbrief over juridische onderwerpen is een enerverende bezigheid. De recherche naar geschikte onderwerpen is vermoeiend en je moet de juiste dag(en) hebben om de juridische waanzin van alledag te reduceren tot een voor een niet-jurist leesbaar verhaal. Gemiddeld “kost” de Juridische Nieuwsbrief Duitsland 24 uur netto werktijd, als het lekker loopt.

Toch hoort u mij niet klagen. Vooral tijdens de “recherche” kom je de meest interessante dingen tegen die de aandacht trekken. Deze maand bijvoorbeeld de website van www.decanter.com, alwaar de redactie een lijst van honderd wijnen heeft samengesteld die je beslist gedronken moet hebben alvorens je dood gaat.

Een prima site en een bron van inspiratie. Deze Juridische Nieuwsbrief Duitsland is dan ook tot stand gekomen onder medewerking van Chateau D´Issan Grand Cru Classé 1993 (Margaux) en Chateau Pichon Longueville Grand Cru Classé 1993 (Pauillac). Deze staan weliswaar niet op de lijst maar zijn beslist een bron van inspiratie.

Meer weten over Duitse wijnen? Dan moet u bij mijn kantoorgenoot F.B Heinzel zijn.