Due diligence deel III

Steeds meer Nederlandse beleggers stappen in Duits onroerend

Al jaren begeleiden wij Nederlandse investeerders in Duits o.g. bij de juridische due diligence en het onderhandelen van de koopovereenkomst. Echter, de laatste maanden is een regelrechte stormloop naar Duitse winkelcentra, woonflats, hotels maar ook supermarkten losgebarsten. Daarbij valt op dat de Nederlandse belegger in eerste instantie naar het cijfermatige rendement kijkt en voor de rest gemakshalve veronderstelt dat Duitsland en Nederland volledig vergelijkbaar zijn.

Reden genoeg om de aankoop van o.g. eens onder de loep te nemen. Wij beginnen met de juridische due diligence waarbij wij de terminologie in het Duits hebben gelaten. Immers, u zult toch aan de uitdrukkingen moeten wennen:

IV. Mietvertraege und sonstige Vertraege

  1. Miet- und Pachtvertraege einschließlich Nachtraege und Korrespondenz.
  2. Facilitymanagementvertraege (Betrieb, Verwaltung und weitere Dienste) und sonstige Dienstleistungsvertraege.
  3. Verwaltervertraege.
  4. Teilungserklaerungen.

Meer weten over de aankoop van o.g. in Duitsland? Neemt u dan contact op met deheer A. Crämer van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.

Klik hier voor deel I, deel II en deel III.