“De tien geboden” van zakendoen in Duitsland

“De tien geboden” van zakendoen in Duitsland

Het achtste gebod

Uw Duitse zakenpartner zal u niet serieus nemen indien u met een faillissements-procedure dreigt. Om uw dreiging te kunnen realiseren moet u namelijk in bezit zijn van een vonnis en mag de gedwongen executie van het vonnis geen resultaat hebben opgeleverd.

Let op! Wordt het faillissement doorgevoerd ontvangt u in de regel niet meer uitbetaald dan de andere crediteuren – dit betekent statistisch gezien maar een gering percentage van uw vordering. Dit betekent ook dat u op tijd moet proberen uw vordering bij de debiteur te incasseren voordat andere crediteuren een gerechtlijke procedure opstarten en daardoor eerder aan hun geld komen.

Wordt vervolgd in de volgende Juridische Nieuwsbrief Duitsland. Op onze website zullen de tien geboden successievelijk worden samengevat. Meer informatie: Klik hier