Gevolgen reorganisatie kost Nederlandse manager (waarschijnlijk) 4 tot 5 jaar gevangenis

Gevolgen reorganisatie kost Nederlandse manager (waarschijnlijk) 4 tot 5 jaar gevangenis

Een hoge levensstandaard kost geld. Auto, huis, vakantiehuis, boot, golf…., u herkent het wel. De verleiding is groot na een ontslag deze standaard te hanteren, echter met een WW-uitkering is dat een moeilijke zaak. Als dan de bank en de creditcard-maatschappij de stekker eruit trekken (of daarmee dreigen) komt menigeen op het idee elke kans te grijpen om toch geld in het laatje te krijgen. Zo ook een voormalige in de IT sector werkzame relatie van een van de lezers van onze nieuwsbrief. Voor het vervoeren van een pakje van de Randstad naar Duitsland werd hem in een café een bedrag van € 1.000 aangeboden. Indien gewenst zou hij in het vervolg meerdere keren per week naar Duitsland kunnen reizen. De verleiding was te groot om nee te zeggen en de reis verliep voorspoedig… tot vlak achter de grens. Hier werd hij aangehouden en de douane trof in het pakje 1 kg heroïne aan. Nu zit hij in voorarrest en wacht hij op de strafrechtelijke procedure. Voorlopig zal hij zich in elk geval niet meer op de “vrije markt” met computer(programma´s) kunnen bezig houden, want de te verwachten gevangenisstraf bedraagt tussen de 4 à 5 jaar. Hiervoor bestaat geen “escape” toets in het Duitse strafrecht.