Merkenrecht – Reclame met Wereldkampioenschap Voetbal gevaarlijk

Merkenrecht: Reclame met Wereldkampioenschap Voetbal gevaarlijk

In 2006 vindt in Duitsland het WK Voetbal plaats. De wens van menig ondernemer om op de uitstraling van dit evenement commercieel mee te surfen ligt voor de hand, maar is een duur gelag. Officiële sponsoren zoals Hyundai, Anheuser Busch, Continental en Adidas betalen voor een wereldlicentie ca. 45 miljoen euro. Nationale sponsoren zoals o.a. OBI en de Postbank betalen ca. 13 miljoen euro om in Duitsland reclame te mogen maken.

Klaplopers zijn gezien deze bedragen uiteraard niet welkom en zullen worden vervolgd. Tijdens het WK in Japan en Korea * werd op 3.1 miljoen producten beslag gelegd en werden bijna 2000 schadevergoedingsprocedures gevoerd. In verband met het WK in 2006 heeft de FIFA reeds nu meer dan 300 schendingen van het merkenrecht aangepakt.

Als schadevergoeding kan de FIFA o.a. het licentiebedrag eisen dat een reguliere sponsor zou hebben betaald (13 c.q. 45 miljoen euro bijvoorbeeld).

Dus: bezint eer gij begint!

*bekend van het Hiddink Continental Hotel

Meer weten over merkenrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer H. Klönne. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.