Amtsniederlegung van een GmbH – Geschaeftsfuehrer

Amtsniederlegung van een GmbHGeschaeftsfuehrer

Wil een directeur van een Duitse GmbH zijn ambt neerleggen, rijst de vraag tegenover welk orgaan van de vennootschap hij dit moet verklaren. Volgens het OLG Duesseldorf moet e.e.a geschieden tegenover hetzelfde orgaan dat ook de benoeming heeft uitgesproken. Dit zal over het algemeen de Gesellschafterversammlung (aandeelhoudersvergadering) zijn. In voorkomende gevallen kan echter ook de Raad van Commissarissen bevoegd zijn. Een verklaring tegenover de mededirecteur is in elk geval niet toereikend.

Meer weten over het recht van directeuren in Duitsland? Neemt u dan contact op met de mevrouw G. Surmann. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.

Meer weten over vennootschapsrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met de heer F.B. Heinzel. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.