Aansprakelijkheid van de directeur in Duitsland: verzekering

Aansprakelijkheid van de directeur in Duitsland: verzekering

Als directeur van een Duitse GmbH heeft u rechten en plichten. Tot uw plichten behoort ook de organisatie van het bedrijf. Verzuimt u deze plicht, dan kunnen derden of de aandeelhouders u persoonlijk aansprakelijk stellen.

Een van de plichten van een directeur is het ervoor zorg te dragen dat de bedrijfsmiddelen optimaal tegen rampspoed zijn verzekerd. Echter, met het afsluiten van een polis is het niet gedaan. Zoals u in de bijdrage over ” winterbanden” kunt lezen, vervalt de verzekeringsdekking voor auto´s indien deze in de winterperiode op zomerbanden rijden. Voor het geval u auto´s in Duitsland verzekerd heeft, moet u dus als directeur maatregelen nemen om de bedrijfsauto´s van winterbanden te voorzien. Doet u dit niet, dan kunt u persoonlijk voor een eventuele schade (van de auto en de chauffeur) aansprakelijk worden gesteld.

Meer weten over het recht van directeuren in Duitsland? Neemt u dan contact op met mevrouw Surmann van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.