Procedure rode diesel lijkt succesvol

Procedure “rode diesel” lijkt succesvol

Op het moment voeren wij in samenwerking met de branchevereniging VHG een procedure bij het Europese Hof over de vraag of Duitsland het recht heeft een Nederlandse ondernemer te beboeten die in de tank van zijn (landbouw)voertuig (resten van) rode diesel had. De uitslag van deze procedure is belangrijk voor een groot aantal loonbedrijven die grensoverschrijdend werken.

De Advocaat Generaal bij het Europese Hof heeft in zijn pleidooi onze mening gevolgd (die trouwens ook door de Europese Commissie en de Staat der Nederlanden wordt ondersteund) dat het toegestaan moet worden om met in Nederland gekochte ‘rode diesel’ ook in Duitsland (landbouw)voertuigen aan te drijven zonder dat er nog een extra heffing door de Duitse fiscus mag worden opgelegd.

Nu nog afwachten hoe het Hof beslist.

Meer weten over ‘rode diesel’? Neem contact op met de heer A.M. Crämer van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.