Vakantiegeld niet verplicht

Vakantiegeld niet verplicht

Elk jaar rond de zomer krijgt onze afdeling arbeidsrecht van veel Nederlandse werkgevers met personeel in Duitsland de vraag of de betaling van vakantiegeld in Duitsland verplicht is. Welnu, een wettelijke verplichting tot betaling bestaat niet. Echter kan er in de arbeidsovereenkomst natuurlijk een verplichting tot betaling zijn opgenomen. Ook sommige cao´s in Duitsland kennen een vakantiegeldregeling. In arbeidsovereenkomsten wordt regelmatig opgenomen dat de betaling van enige gratificatie (zoals vakantiegeld) voor de werkgever vrijblijvend is en ook herhaaldelijke betaling geen gewoonterecht laat ontstaan.

Meer weten over arbeidsrecht in Duitsland? Neem dan contact op met mevrouw G. Surmann van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.