Openbare aanbestedingen I

Openbare aanbestedingen I

Veel Nederlandse bedrijven trachten in Duitsland opdrachten te vergaren via deelname aan openbare aanbestedingen. De teleurstelling is groot als de opdracht niet gegund wordt en een collega ermee vandoor gaat. Echter ontstaan er ook regelmatig twijfels of de gunning aan het collega bedrijf wel correct is geschied. Wat te doen in zo´n geval?

U kunt bezwaar maken bij de Vergabekammer. Deze Kammer is bevoegd voor de toetsing van openbare aanbestedingen indien de opdrachtwaarde boven de Europese drempelwaarde(s) ligt. Wij kennen in Duitsland Vergabekammern van de Bund en de Länder. Welke Kammer bevoegd is, hangt af van de vraag wie de opdracht aanbesteedt, de Bondsrepubliek Duitsland (in dat geval de Bundeskammer) of een lagere overheid (over het algemeen de Landeskammer). De Vergabekammer wordt alleen op basis van een Antrag actief, met andere woorden, u moet actie ondernemen en een verzoekschrift indienen.

Wordt vervolgd in Juridische Nieuwsbrief Duitsland.

Meer weten over openbare aanbestedingen? Neemt u dan contact op met de heer U. Croonenbrock van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.