Arbeidsrecht: overuren geven niet altijd recht op vergoeding

Arbeidsrecht: overuren geven niet altijd recht op vergoeding

Menig werknemer claimt (regelmatig) de uitbetaling van overuren. Niet altijd terecht, want de werknemer moet kunnen aantonen dat de overuren door zijn superieur zijn verordend, betriebsnotwendig waren of door de werkgever goedgekeurd zijn.

Het is dus niet aan de werknemer om te beslissen of en wanneer hij overuren maakt. Deze moeten door de werkgever uitdrukkelijk zijn verordonneerd. Bij uitzondering kan de werknemer de betaling van overuren eisen als het maken van overuren zonder enige twijfel door het bedrijfsbelang wordt vereist. Hiervoor draagt de werknemer echter de bewijsplicht.

Meer weten over arbeidsrecht in Duitsland? Neemt u dan contact op met mevrouw G. Surmann van ons kantoor. Het telefoonnummer is: 0049-2821-7222-0.