Nieuwe partij wil herstel muur

Nieuwe partij wil herstel muur

Wat begon als een grap van de redactie van het satirische blad “Titanic” is uitgegroeid tot een echte bedreiging van het bestaande partijenlandschap in Duitsland. “Die Partei” is, kort en bondig, de naam. Het programma is simpel: de wederopbouw van de muur tussen Oost- en West-Duitsland en een economische ontkoppeling. De middelen die zullen worden toegepast, zijn van deze tijd. Geen vast programma voor alle situaties des levens maar een populistische aanpak. Het standpunt van de partij m.b.t. de verschillende maatschappelijke en economische problemen is afhankelijk van het antwoord op de vraag wat de meeste stemmen zal opleveren (en verschilt in zoverre überhaupt niet van de gevestigde orde).

Dat “Die Partei” een gevoelige snaar bij de Duitse bevolking raakt, kan men uit de laatste opiniepeilingen opmaken. Ca. 20% van alle Duitsers wil de muur terug!